Doba přeje obsahovým a nika affiliate webům

Nedávno jsem přemýšlel nad tím, že vlastně dnešní doba není tak zlá pro lidi kteří se snaží něco vydělat na webu a to hlavně v affilu a ppc. Pesimista teď namítne. Je velká konkurence, v SERPu je hodně reklamy, nikdo samovolně neodkazuje. Nic není tak snadné. V tom mají pravdu. Ale já si myslím, že většina firem, spolků přesunulo své aktualizované posty na sociální sítě a tím pádem weby opustily. Mají web jako vizitku, která odkazuje na jejich sociální profily. Ty plní obsahem. Takže šikovný tvůrce obsahových a nika webů, který trochu ví jak na to, tak má naservírovanou inspiraci pro svůj obsah. Takže je mnohem prázdnější pískoviště než tomu bylo v minulosti. Jen je třeba se do tvorby obsahu pustit a vydržet.  V minulosti se weby v komunitách, ale i firemní silně prolinkovávaly mezi sebou, takže mít víc odkazů než zaběhnuté weby bylo nereálné. Pro ty mladší malá ukázka  Vandrovec.net levý sloupec Odkazy. Ve fantasy, měl tyto malé ikonky každý web.

Pro některé firmy je vytvoření webu drahou záležitostí. U nás si myslím je to ještě dobré, ale v cizině, kde práce lidí kteří tvoří weby stojí mnohem víc než u nás, jdou vidět pěkně historické neaktualizované weby.

 

4 komentářů

  1. Souhlasím, dneska u kafe jsem o tom zrovna přemýšlel. I pro MFAčkaře není tak špatná doba, jak by se mohlo zdát, jen je teď náročnější udělal web, který bude vydělávat. Ale vždy stačí jen přijít na to, co funguje, tomu se přizpůsobit a vypočítat si, jaká metoda je efektivní 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.