Jak si vede můj recenzní web na parfémy

Jak si vede můj recenzní web na parfémy

Už je to rok, co jsem na jedné mé starší doméně rozjel recenzní web. Téma které jsem si vybral byly mužské parfémy. Proč zrovna parfémy, tak to se můžete dočíst v článku přímo na onom webu.

Domluva.cz slaví první rok – mé aktuální nejoblíbenější vůně

Doporučuji si onen článek přečíst a potom pokračovat v tomto “techničtějším” článku. K tomu proč zrovna parfémy píši v již zmiňovaném článku. Já jen dodám u parfému se mi líbí to, že produkt morálně “tolik” nestárne, jak například elektronika. Tzn. jeden druh parfému se prodává i několik let. Pojďme se podívat na jednotlivé čísla.

  • Za rok jsem napsal 83 příspěvků
  • z toho bylo 73 recenzí
  • web navštívilo za rok 3534 lidí
  • vidělo 9762 stránek

Čísla to jsou nic moc. Ještě když zvážím že jedna recenze mi odhadem zabere 2 hodiny (hledaní informací, zkoumaní vůně) + pořízení vzorku v průměru za 20,- Kč vzorek, tak výsledek stojí za bzum. Ještě když kouknu na souhrný příjem z PPC a affilietu z více zdrojů, tak se za celý rok nepřehoupnul přes tisícovku. A kde je cena za hosting a doménu. Ale i když mě před vznikem webu zkušení kluci z affilu varovali, že parfémy nemusí fungovát a výsledky jsou zatím nevalné, tak i tak zkusím v temtu a budováni webu pokračovat. Důvodů je několik. Web pořád nabírá autoritu a hlavně hlavní parfémová sezóna je před vánoci a loni měl web pár recenzí, kdežto letos to bude jiná jízda. Taky jsem z počátku neměl vhodnou strukturu webu a zatím na webu chybí praktičtí rádcové, jak vybírat vůně, důvod byl malý počet recenzí a má malá zkušenost. Takže zkusím na webu dál intenzivně pracovat a uvidím jak s ním dál až za rok. Já mám pořád sen, že by jsem si udělal firmičku na testování vůní a jel to celosvětově. Něco ve stylu dvě holky co o vůních píší, pak jeden fotograf a nahrávač videa a několik recenzních webů v různých jazykových mutacích. Ale to je vize do budoucna.

O tomto webu jsem zde na blogu  již několikrát psal:

Má nejnovější stránka: magazín o parfémech pro muže

Jak recyklovat informace pro recenzní web

PS: největší příjem ze stránek můžu považovat to, že jsem dostal vzorky k recenzím zdarma, vůni totiž nejen zkoumám, ale i rád užívám

 

 

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.