Před čtyřmi lety jsem provedl první lead

Tzn. již čtyři roky zkouším a dělám na affiliatu. V reálu to bude o něco déle, protože první lead nepřišel hned. Za ty roky sice nedosahuji zázračných příjmů, jak někteří jiní. Ale k rodinnému rozpočtu to přispívá pěknou částku. V posledních měsících kdy nad tím sedím opravdu hodně, mi hlavně manželka sem tam vyčítá, že by jsem měl jít raději ven, než sedět u PC, že  z toho není tolik kolik nad tím prosedím. Já ji na to argumentuji, že kdyby jsem teď na  rok dva nesáhl, tak stále by z toho peníze tekly. Což je výhoda nika webů a obsahových webů stavěných na SERP pozicích. Tím chci říct že aktuálně vynaložený čas není roven příjmům v nejbližších dnech ba brzkých měsících.

Zpětně vím, že jsem měl na všem dělat intenzivněji a peníze reinvestovat, zrovna v tomto oboru to jde tak snadno, dají se nakupovat texty  já je občas nakupuji na www.copywriting.cz , nebo nakupovat služby různých freelencerů od grafiků, po linkbuildery atd… zkrátka růst v affilu jde snadno a člověk hned nemusí nabírat zaměstnance což je na tom oboru skvělé. Ale já ty peníze tolik nereinvestoval protože peníze je třeba stále a všude, po stěhovaní bylo potřeba peníze na vybavení bytu, potom na svatbu atd…. Zkrátka vedu si svůj krásný krysí závod, ale snad to brzo změním. Na druhou stranu za ty čtyři roky jsem si mohl sám mnoho věci osahat a stále osahávám a zkouším, takže snad už vím co funguje a co ne, co je ztráta času, co je charita a do čeho nejlépe v budoucnu vložit peníze.

Nedávno jsem zjístil, že je opravdu dobré občas vyzkoušet i jiné programy na svůj stávajicí traffic. Jen tak mimochodem jsem totiž nasadil na své dárkové stránky eshop na ptákoviny a srandovní dárky www.hubatacernoska.cz . Nikdy jsem si nemyslel, že by to mohlo fungovat a osobně se mi moc vtipné dárky nelíbí, beru je jako skvělé pracholapače a světe div se ono to dobře funguje, konverze naskakují.  Tzn. nebojte se někdy zkoušet nové eshopy a ne jen šlapat v tom co znáte.

Affiliate doporučuji všem, protože v době stále víc použivaných addblocků a mobilního surfování si s PPC příjmem člověk na moc nepřijde. Já mám takové hybridní weby kde traffic posílám jak na PPC tak na affil (zobrazuji PPC reklamu a affil odkzy) odhadem 50:50 a příjem z PPC byl před třemi lety v poměru 65:35 (červen 2013 )dnes je 15:85 v prospěch affilu (květen 2016).

A na závěr jak kdysi napsal Michal Kurečka. Teoreticky vím jak vydělávat milióny, jen stále čtu jak na to. Tzn. je třeba konat. Mimochodem skvělý článek u něj na blogu, který nestárne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.