Hledání miliónového nápadu, niky

Včera jsem při běháni přemýšlel nad tím, jaké téma by mohlo být zajímavé pro podnikání. Nemám teď na mysli ani tak stránky a čistě online, ale i offline. Mé úvahy se točily kolem toho. Člověk přemýšlí nad něčím výdělečným, tak jak stárne a má osobní zkušenosti.

Dětství a dospívání

Jako mladý většina lidí bude snít o tom, že nejvýdělečnější je být slavný youtuber, profesionální hráč her, nebo sportovec. Málokdo v 15-16 sní o tom, že by si založil firmu s CNC stroji.

Mládí

Mladí zase sní o svém baru, o tom jak je digi nomád. Napadne jej že bude podnikat ve svém koníčku. Má dost času elánu. Takže někteří své nápady úspěšně rozjedou.

Člověk v produktivním věku

Začne objevovat věci na které v minulosti vůbec nepomyslel. Třeba má svatbu a zjistí, že mít místo, kde se dají organizovat svatby je super. Například takový Hotel u Holubů v Čeladné má víkendy obsazeny snad na rok a půl dopředu a volné nabízejí některé středy. Nebo fotit na svatbě není k zahození. Opět objevuje plno nápadů k realizaci a jsou to výnosné niky, když je člověk pojme s drivem a zodpovědností.

Pak třeba dojde do fáze, kdy ona, nebo jeho žena čeká dítě a zjistí, že je zde zase mnoho možností co by se dalo rozjet. Například taková těhotenská móda se mé Haničce sháněla dost těžko.

Pak má dítě a zase vidí hodně příležitostí.

A tak to jde dál a dál, pořád máte šanci s něčím začít, máte sílu, elán a náhle.

Jak člověk zestárne

Opět zjistíte, že je zde hodně možností, ale ejhle už té energie něco rozjet není, možná tak času a tu si myslím, že je pole neorané a málo obsazené. Přitom důchodců pořád přibývá a jejich problémy taky. Co takhle eshop pro důchodce s donáškou do bytu s nějakými bezpečnostními složkami (při dodávce má doručitel zaplou kameru, kterou může sledovat dítě seniora, tzn. že doručovatel něco nekrade, nepřesvědčuje důchodce). Co takhle při objednávce nutnost kontroly pověřené osoby, zdali důchodce objednal správně a zdali jej eshop nebere na hůl. Co takhle UX přizpůsobené seniorům i copywriting. Nebo takový Stovkomat pro důchodce s službami vyvenčit psa, posekat trávu atd… .

Těch věcí by se dalo vymyslet určitě mraky a jak říkám, mladí kteří mají nejvíc elánu nejspíš do této niky nepůjdou a staří už se novým věcem nebudou nejspíš učit.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.