Moje akcie : Mohawk Group Holdings Inc.


(MWK) Mohawk Group Holdings Inc. je rychle rostoucí firma, která vytváří své privátní značky a ty následně prodává na elektronických tržištích jako je Amazon, Walmart, Ebay atd… .

Generální ředitel MWK hovoří o firmě takto

 Skupinu Mohawk jsme založili před šesti lety, protože jsme věřili, že online maloobchodní model propagovaný technologickými společnostmi jako Amazon a Alibaba trvale a významně naruší tradiční model spotřebního zboží. Vydali jsme se na misi vybudovat nejúčinnější platformu spotřebitelských produktů na světě pro značky CPG. Věříme, že stejně jako technologie znovuobjevily maloobchod, budou hrát také hlavní roli pro společnosti CPG, které se budou snažit předvídat tržní trendy, zvyšovat efektivitu svého dodavatelského řetězce a automatizovat marketingové úsilí.


Yaniv Sarig

Pomoci svého programu analyzuje díry či příležitosti na trhu a snaží se přijít s výrobky po kterých lidé touží. Ty potom zadává k výrobě v Číně a přinese je na trh. Není to nic extra unikátního, ale tím že kladou důraz na svůj software se strojovým učením při analýze dat a na rychlost expanze kterou předvádějí a neustále pohlcují malé značky, které dělají věci podobně a při tom rychle tyto značky zahrnují pod sebe a osekávají náklady tím, že z pohlcených firem si lidi nenechávají, tak rostou opravdu rychle a porostou. Nedivil by jsem se, že časem pohltí i známe brandy.

Sice nemají pod kontrolou finální prodejní kanál, protože jde o tržiště jiných firem. Ale já si myslím, že v budoucnu pro ně nebude problém si eshop se svými značkami vytvořit. Pokud je někdo jako Amazon do té doby nekoupí.

MWK vytváří své značky a ty promuje, tvrdí že v budoucnu kdy bude nákup hlavně přes online, již budou jejich značky zavedené.

Jaký mají plán růstu v MWK

Celý tento článek se točí z mé fascinace z růstu této firmy. Vím je to klišé, ale znám mnoho firem, které udělají produkt službu a na ní rostou organicky a pak pozvolna přidávají další atd… . Lidé v MWK myslí jinak. Viz jejich rozhovor nad výsledky za 3Q/2020. Například teď uvádějí na trh 8 nových výrobků čtvrtletně. V příštím roce mají v plánu uvádět 10 měsíčně. atd… . Do toho akvizice. V zmíněném hovoru s akcionáři zmiňují značku Truweo, kterou do svého portfolia a chodu zakomponovali do 48 hodin. Od zmíněného rozhovoru ohlásili další akvizici a to mnohem větší. Nebudu zde vypisovat značky které získali, stejně je neznáme. Ale zde je prohlášení.

Nových značek na Amazon Marketu je obrovské množství. Aktuálně je na Amazon marketu 2 500 000 aktivních prodejců a denně přibývá 3 tisíce nových. A právě tyto prodejce kromě organického růstu chce MWK skupovat, pokud k tomu bude příležitost.

Již 4Q/2020 chtějí být v plusu co se týče financí, kromě nákladů na akvizice.

Jak jsem se dostal k MWK

Jeden z informačních zdrojů který o akciích sleduji jsou stránky www.investicedoakcii.cz od Petra Čermáka. Než jsem začal investovat do akcií, tak první kniha kterou jsem četl byla od Petra Čermáka
 Investice do akcií – základy value investování která mě nadchla. Rád sleduji i jeho stránky. A na jeho stránkách se nachází i rozcestník na další stránky o value investování a jeden z odkazů vede na blog Shadow Stock: Deep Value Micro-Cap Stocks . A na tomto blogu jsem objevil článek o Mohawk Group Holdings . Článek byl psán v době kdy covid srazil akcie na dlouhodobé minima a MWK byl někde kolem 1.4 dolarů za akcií. Kdyby jsem jej koupil v té době tak již dnes by bylo zhodnocení několik stovek procent (dnes v prosinci tzn o 8 měsíců dál stojí akcie 11 dolarů). Já jsem si tuto firmu nadělil ke svým 40. narozeninám jako dárek k 40. narozeninám. Kdysi jsem chtěl ke kulatinám nějaké lepší hodinky. Ale nakonec mé rozhodnutí padlo na akcie. Hledal jsem nějaký růstovější titul. S kterým trošku zariskuji. MWK zatím není v zisku, ale jejich model podnikání i budoucí ziskovosti vidím jako bezproblémový a počítám s dalším rychlým růstem ceny akcie ve chvíli kdy začnou být ziskoví. Akcii jsem pořizoval 6,8 dolarů 7/2020 . Mám ji v plánu držet dlouhodobě, ale na stáří ji chci prodat a nahradit ji defenzivní dividendovým titul. Třeba v té době bude defenzivní divi titul právě tato firma :).

Akcie MWK (aktuálně ATER) již nemám z tohoto důvodu

  1. potřeboval jsem peníze na dům, tak jsem je se solidním ziskem prodal
  2. na firmu se objevilo hodně soudních sporů ohledně podvodu během informací, nemám možnost zjistit na které straně je pravda
  3. firma převážně rostla díky vydávaní nových akcíí, proti tomu nic nemám, ale u Ateru mi to přišlo dost přehnané

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.