Můj rok 2017

Je ráno, já pomohl nakrmit naši ani ne 3 měsíční Elišku. Hanička má manželka ji konečně chytla ranní moč a já tedy vyrazil se vzorky za paní doktorkou. Nechtěl jsem k doktorce jít, ani jet autem, tak jsem se oblékl do sportovního a k doktorce po tmě běžel, po odevzdáni moči jsem ještě přidal pár kilometrů, šlo to ztuha ráno neběhám a v poslední době ani nijak pravidelně. Nakoupil pečivo, osprchoval se. Eliška i Hanička mezitím opět usly a já dnes nejdu do práce, takže konečně mám chvíli a mohu začít psát shrnutí mého loňského roku. V kostce bylo to hektické, je to hektické, ale byl to

Nejkrásnější rok v mém životě.

A to už jsem nějaký ten rok zažil. Sice se některé věci nepovedly jak by jsem si přál, ale Eliška a Hanička mě z toho roku udělali onen nejkrásnější rok v mém životě a mám takové tušení, že další roky budou ještě lepší. Pojďme se podívat na to jak jsem jej prožil.

 

Z počátku jsme s Haničkou žili hodně sportovně a aktivně. Sportování, výletů těch bylo v roce 2017 opět požehnaně. Namátkou jeli jsme lyžovat do Francie do Les 3 Valless, což je největší propojený skiareál na světě. Jeli na kratší dovolené po naši zemi jako na jižní moravu, na Broumovsko, nebo do Luhačovic. Všude bylo krásně. S přibývajícím bříškem u Haničky to byly spíš výlety na pohodu, ale byly nádherné. Viz pár fotek.

Les 3 Vallées

Les 3 Vallées

Les 3 Vallees

Les 3 Vallees

Adršpařské skály

Adršpařské skály

Broumovské stěny

Broumovské stěny

Mikulov

Mikulov

Kletnice Na Faře

Kletnice Na Faře

Luhačovice

Luhačovice

těhulka

těhulka

mančaft je vzhůru, musím psaní reportu přerušit a jít dělat snídani.

Po pár dnech.

A pak to přišlo

18.10.2017 se nám narodila Eliška, já se stal tátou.

narození Elišky

narození Elišky

Eliška

Eliška

 

Jak jsem si vedl jako živnostník

Pokud jste na mém blogu poprvé, tak v kostce o mé živnosti. Můj hlavní příjem je ze zaměstnání a vedlejší z podnikání. Tvořím weby na kterých mám affil odkazy a PPC reklamu. To je můj hlavní příjem z živnosti. K tomu ještě něco  dostávám za správu a propagaci affil programu u Fantasyobchodu. (Mimochodem affilákům u Fantasyobchodu se výtečně daří, meziročně příjmy affilaků povyrostly o 34%. Celkově se Fantasyobchodu náramně daří.) Mé weby běží většinou na WordPressu. Mám jich poměrně dost. Což využívám k vzájemnému link buildingu.

V roce 2017 jsem co se týče příjmů z živnosti nerostl. Dokonce můj příjem za celý rok z živnosti mírně poklesl, ale bylo to opravdu nepatrný pokles. V práci nám navýšili plat, takže rok 2017 byl z finančního pohledu lepší než předchozí. Hlavní problém mé stagnace  příjmu z živnosti byl v tom, že rok před tím jsem vsadil na téma, která tolik nenese. Jde o recenzní web na pánské parfémy. Tomu jsem se věnoval hlavně předloni. Zanedbávané hlavní weby se mi proto odvděčily poklesem. V roce 2017 jsem rozjížděl další větší web a ten ještě nevyrostl do té velikosti, aby pokryl ztráty z poklesu jiných webů. Nicméně jsem rád že jsem se do něho pustil. Protože vím, jak ty starší weby upravit. Z poklesu nejsem nijak nervózní. Vím proč k němu došlo a celkem jsem s nim počítal. Konec roku byl rekordní. Vánoce umí zvednout náladu každému affilákovi.

V roce 2017 jsem se pořád nenaučil peníze z živnosti reinvestovat zpět do podnikání možná i toto přispělo k stagnaci příjmů.

Hlavní cíl pro letošní rok v živnosti je opětovně nakopnout růst příjmů a to pomoci rozvíjení současných webů. Příjem z živnosti je příjemný a myslím se že dostačující pro pohodlný život mě i mé rodiny, ale pokud budu chtít investovat i do dražších hmotných statků, tak budu muset s příjmem ještě pohnout. Nedávno jsem vzpomínal jak jsem byl šel x lety popovídat s Bronzim, který psal o affil a PPC příjmech a jak on tehdy kupoval byty na pronájem. Určitě jich má teď několik a já pořád s příjmem ne a ne pokročit rakové výše, aby jsem mohl dělat něco podobného.

Už nemám v plánu rozjíždět další niky, jen rozvíjet ty stávající a rozšiřovat o další long taily v těchto nikách, klidně i na nových doménách.

I když jsem zde zmínil, že recenzní web zabral hodně času a příjmy z něho jsou nic moc, tak uvažuji o jeho expanzi do ciziny. Využiji toho, že manželka umí dobře španělsky a anglicky a připravím ji podklady pro tyto jazyky. Nebudu nijak spěchat. Weby mohou za minimální náklady pomalu zrát a podle toho jak to půjde budu tlačit na pilu.

Asi víc než všechno napoví pár grafů

 

Letos budu muset ve všech parametrech pohnout kupředu. Bude to náročné času bude totiž míň, ale o to větší to bude výzva.

Já a sportování

Co se mi v roce 2017 nepovedlo byla má váha, kila opět přibyly. Pro moji archivaci zde zmíním koncem roku  2017 jsem měl 84 kg. Což už je opravdu hodně měřím 173cm. Přitom se nedá říct, že by jsem nesportoval. Sice skoro vůbec jsem neběhal za celý rok jsem naběhal směšných 318 km, ale hodně jsem jezdil na kole 1534 km, chodil 554 km atd… . Ale i tak váha přibývala, za co může hlavně má špatné stravovací návyky a úbytek silovějších sportů. Takže v roce 2018 na tom musím zapracovat. I když je jasné, že nejvíc km v tomto roce bude s kočárkem, tzn. chůze už v lednu to bylo kolem 100 km. Tak se musím obout opět víc do běhu, hlavně běhat delší trasy, aktuálně když vyběhnu, tak běžím cca 12km okruh, takže letos budu muset běhat něco delšího, ať ty kilometry naskakují a kalorie se pálí.

sport2017

A teď hrr na tento rok.

PS: jeden z cílů pro rok 2018 je víc blogovat

Mé předchozí roky

2016 , 2015 , 2014 , 2013

 

Shrnutí roku 2017 od jinými blogery

https://twitter.com/milanpichlik/status/947228463089573889

https://twitter.com/StefanPolgari/status/948132031946547201

https://twitter.com/PavelUngr/status/947854307654881280

 

3 komentářů

  1. Samotný pohyb na hubnutí nestačí, problém je CO a KDY jíš. Omezit pečivo (je jedno jestli bílé nebo obarvené pseudo-celozrnné), nepít slazené limo ani pivo, nejíst věci s vysokým obsahem glukózo-fruktózového sirupu, zásadně se vyhýbat jedovatým nízkotučným náhražkám atd. Prostě vyházet ze stravy cukry a nahradit kvalitním (ne řepkovým olejem a margaríny!) tukem a proteiny.

    1. Děkuji za tipy. Ono tak nějak tyto úpravy probíhají. Sladkého moc nepiju, občas na chuť. Jinak neslazený čaj, vodu. Pečivo je jediný problém, bez něho to zatím nevidím. Ale přidávám do jidelničku mrkev s tou jsem minule udělal pěkný sešup s váhou. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.