Nový seriál o tvorbě affil webu

Nový seriál o tvorbě affil webu

Podle vašich reakcí na předchozí článek je vidět, že reporty o příjmech nás všechny baví. Ještě kdysi v minulosti na starém blogu jsem psal o tom, jak se daří mým stránkám. Tehdy jsem psal o návštěvnosti, což nebylo to pravé ořechové. Loni jsem začal psát o affiliate u Fantasyobchodu poslední pravidelný díl byl v únoru. V seriálu bych pokračoval, ale jednotlivé měsíce sklouzávají  do stereotypu. Tak jsem jej potichu ukončil, tedy spíš jeho pravidelnost. O tom jak se affilu na Fantasyobchodu vede budu psát, ale ne tak pravidelně. Vše postupně začíná růst. Abych růst dále podpořil tak i nový seriál se bude točit kolem Fantasyobchodu. Budu v něm popisovat cestu a postup mého nového webu, který se bude snažit vydělávat na affilu u Fantasyobchodu. Tentokrát budu psát otevřeně o všech číslech. Web bude trošku nestandardní. Pojďme se na něj podívat.

Larp-galerie.cz – můj nový affiliate počin

Zboží od Fantasyobchodu se ideálně cílí na komunitu. Komunity které  Fantasyobchod osluvuje je několik ať už žánrově mám tím na mysli fantasy, scifi, historii. Tak i životním stylem. Své si zde najdou jak Larpaři, tak hráči deskových her, tak například milovníci knih atd… . Témat je hodně a i komodit, které může afilák na svém webu nabízet. Na druhou stranu je dost pravděpodobné, že každá komunita má své weby, které mohou mít kvalitní obsah a jsou budovány několik let odborníky a milovníky daného tématu. Znám lidi co hovoří elfsky, píši v elfštině poezii … . Určitě znáte ze  svého okolí nadšence Star Wars, kteří znají každou scénu z filmu atp… zkrátka na tom se těžko buduje konkurence. Mnohem lépe se affilákům nabízí zboží od Fantasyobchodu  po jiné vertikále než té přímé, například na tričkovém webu trika z eshopu atp… Nebo tím, že přijdete s něčím novým, co v komunitě ještě není.

Já například vím, že lidé, kteří jezdí na dřevárnické bitvy, nebo LARPY se zpětně rádi koukají na fotogalerie z akcí. Každý se snaží na bitvu vyrobit co nejlepší kostým. Po akci je zajímá, jak vše vypadalo. Jak vypadali další na akci, jak vypadá akce na kterou chtějí jet atd… Tzn. galerie z akcí jsou vyhledávané. Ne, že by je lidé hledali ve vyhledávačích, ale k tomu se dostanu. Pak jsou tu fotografové, buď to jsou fotografové, co rádi fotí něco zajímavého. Nebo, to jsou přítelkyně od kluků, co bojují, ony třeba, nebo hrát larp nechtějí, tak fotí. Fotografové se chtějí pochlubit, tím co nafotili. A pak je tu třetí strana a tou jsou organizátoři. Ti chtějí mít na akci co nejvíc fotografů, aby měli akci zdokumentovanou. Pěkné fotky jsou skvělou propagací akce.

Tzn. jsou tu tři strany, které mají zájem o šíření fotek z dřeváren a larpů. Součastný stav je takový, že linky na galerie se objevují na facebooku. Někdy se objevují na stránkách akce. Něco málo ještě na diskuzních fórech. Jenže co si budeme nalhávat facebook stránky zanikají, listovat v historii je dosti nepřehledné. Končí i stránky akcí. Takže stav v dnešní době není ideální. Přitom některé fotogalerie jsou na internetu již deset let a budou zde další léta. Nevím, že by se například mazaly galerie z Rajčete, nebo flickru. Proto se budu snažit nabídnout řešení v tomhle stavu a tím budou mé stránky, které budou databází odkazů na fotogalerie z LARPů a dřeváren.

Cíl stránek:

Nabídnout co nejobsáhlejší databázi odkazů na fotografie, články z akcí dřevárnické a LARPové komunitě.

Návštěvnost plánuji brát hlavně ze socialních sítí (pro mě celkem nový kanál, jsem spíš SERPař), přímé návštěvnosti. Budu se snažit komunikovat a spolupracovat i s organizátory akcí, vzájemné odkazy atd… Vždyť budu propagovat jejich akce.

Obsah z počátku budu vše plnit sám, v budoucnu doufám, že minimálně nové galerie budou vkládat  lidé sami. (jak to musím ještě promyslet)

Monetizace bude probíhat skrz affilu na Fantasyobchod. Lidem co jezdí na akce za trpaslíky budu ukazovat co si mohou ve Fantasyobchodu pořídit na trpaslíka atd… Pro mě to bude mít ještě jeden bonus, budu se ještě víc ponořovat do oboru, který mě baví a taky jej z pohledu propagace Fantasyobchodu potřebuji znát. A Vám zde budu ukazovat jak si stránky vedou a možná i Vás přesvědčím zkusit affil na Fantasyobchodu.

Již v minulosti jsem fotky z akcí shromažďoval, kdysi to bylo na diskuzním serveru Hofyland a byly to fotky ze zahraničí. Moc mě to tehdy bavilo i dřevárny a LARPy, takže to bude pro mě takový návrat k tomu čím jsem žil před cca patnácti lety a celkem dlouho. Cíl určitě nebude vytvářet zbytečné stránky, ale užitečné stránky, které se pokusím monetizovat.

Malou inspiraci mám v starých německých stránkách Larp-Bilder.de

Tak to je snad vše k nultému dílu. Až nahodím redakční systém a potřebné pluginy  a první obsah, tak se přihlásím s prvním dílem.

 

Affil na Fantasyobchod.cz naleznete ZDE.

Test: URL ze sub ID

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.